Meer weten? Neem contact met ons op!

Gezelstraat 20, 2671BW, Naaldwijk

Top

Deploymentbox strength and conditioning course

Wij leren jou in twee dagen hoe jij de Deploymentbox effectief, veilig en functioneel gebruikt. Na deze cursus weet jij welke trainingen er mogelijk zijn met de mobiele outdoor gym voor kleine en grote groepen.
Inhoud cursus;
– Beginselen van strength and conditioning
– Basis van het boksen
– Gebruik van de DeploymentBox ondersteunt met diverse lezingen

You talking to me?

De cursus vindt plaats van 12 oktober 2022 tot 13 oktober 2022 op de van braam houckgeest kazerne in Doorn (reguliere werktijden).
Deelname informatie
Deze editie van de cursus is bedoeld voor personeel van de Koninklijke Marine waaronder het Korps Mariniers inclusief burgerpersoneel met een sportgerelateerde functie of ambitie hierin. Deelname aan deze cursus is kosteloos en wordt afgesloten met een FT&S erkend certificaat.
Mochten er meer inschrijvingen zijn dan wij kunnen plaatsen, dan zal er een selectie gemaakt worden door Staf bureau FT&S (Kon. Marine) d.m.v. een prioriteringstelling op basis van functionaliteit, plaatsing en sportervaring. Aanvullend hierop wordt het first come, first served principe toegepast. So hurry up!

Waarom deze cursus volgen?

Tijdens deze cursus zullen de volgende onderwerpen aan bod komen:

 • In het dagelijks leven word je constant geconfronteerd met verschillende bewegingen: opstaan, lopen/ rennen naar de bus, iets oppakken, wegzetten, opruimen etc. Door op een functionele manier te trainen leer je beter om te gaan met bewegingen die een grote waarde hebben in je dagelijkse leven
 • Je traint het gehele lichaam op spierkracht, mobiliteit, uithoudingsvermogen en vooral de praktische toepassing van al deze vaardigheden
 • Functioneel trainen focust zich op het ontwikkelen en verbeteren van de algehele performance van het lichaam
 • Functionele training is een trainingsvorm gericht op het ontwikkelen van deze bewegingsvaardigheden. Vaardigheden die een bijdrage leveren aan de kwaliteit van ons leven, prestaties verbeteren en blessures voorkomen
 • Functioneel trainen draagt bij aan een goede spierfunctionaliteit, opbouw van spiermassa en kracht toename in het gehele lichaam
 • Bij de trainingen werk je aan je conditie, uithoudingsvermogen en kracht

 

Voor defensiepersoneel is functioneel trainen al langer de norm en speelt het een aanzienlijke rol in de duurzame inzetbaarheid van het personeel doordat de trainingen grote overeenkomsten hebben met het werk als militair. Hierdoor wordt het lichaam als het ware in trainingsvorm klaargestoomd voor het werk in de praktijk.

Een belangrijk onderdeel voor de militair waar functioneel trainen goed op aansluit is de verbetering van de rompstabiliteit, oftewel core stability. Dit is belangrijk omdat het helpt bij het verminderen van blessures, een betere houding en betere (sport)prestaties.  En is voor de militair in het specifiek van belang bij het dragen van zware uitrusting zoals kogelwerend vest en/of een rugzak.

Naast de voordelen van het boksen als het verbeteren van je; reflexen, coördinatie, uithoudingsvermogen en kracht toename is boksen een sport waarbij het complete lichaam wordt getraind. Ook wordt het zelfvertrouwen verhoogd en neemt discipline en zelfcontrole toe.

 

Voor de militair helpt boksen met het verbeteren van het doorzettingsvermogen en de core stability (romp stabiliteit) wat weer helpt bij het verminderen van blessures, een betere houding en betere (sport)prestaties, en is voor de militair in het specifiek van belang bij het dragen van zware uitrusting zoals kogelwerend vest en/of een rugzak.

Daarnaast verhoogt het de gevechtsbereidheid en is het een uitstekende aanvulling op (militaire) zelfverdediging. Het verhoogt de kans op een juist optreden in een ernst situatie wanneer een ‘fight or flee reaction’, ‘vecht- of vluchtreactie’ plaatsvindt.

 

De relatief beperkte blessuregevoeligheid en het in korte tijd aan te leren van de boxing basics maakt boksen voor een brede doelgroep toepasbaar.

Met de DeploymentBox van M.E.G.A. sport equipment kan een brede variantie aan trainingen plaatsvinden met als kern strength and conditioning training/ functioneel trainen.

Tijdens de cursus krijg je de basis aangeleerd, waarmee je aan de slag gaat op en met de DeploymentBox.

Concreet houdt dit in dat je na de cursus bekend bent met de basis van strength and conditioning training/ functioneel trainen en de basis van het boksen. Deze kennis kan vervolgens gebruikt worden bij het trainen met de DeploymentBox.

Ook zal er uitleg zijn over de op- en afbouw, het transport en het onderhoud van de DeploymentBox.

 

Voor de militair is de DeploymentBox een ideale tool om jezelf en je eenheid waar ook ter wereld in topconditie te houden. De hoogwaardige materialen in combinatie met zijn mobiliteit zorgen ervoor dat deze transporteerbare sportfaciliteit een aanwinst is.

unieke samenwerking

De cursus wordt gegeven vanuit een samenwerking tussen Eleiko | WeLift en M.E.G.A. sport equipment.
De specialisten van Eleiko en WeLift zullen met hun ervaren instructeurs inhoud geven aan het aanleren van de basisprincipes van strength and conditioning en M.E.G.A. sport equipment zal jou alle in’s en out’s leren over de DeploymentBox en de basis van het boksen.
De cursus heeft een gezonde afwisseling van theorie en praktijk, zodat de opgedane kennis direct toegepast kan worden in de praktijk. Daarnaast zullen er enkele interessante lezingen plaatsvinden over (mental)health.

is bekend met defensie als organisatie en het personeel. Het management van M.E.G.A. sport equipment waar Luc, Bas en Errol de lead hebben maakten zelf lange tijd deel uit van diverse (specialistische) eenheden binnen defensie en politie. Hieruit ontstond de passie voor fit en inventief worden onder elke omstandigheid, dit lag in 2011 aan de basis voor het ontwikkelen van de DeploymentBox.

Momenteel is M.E.G.A. sport equipment defensie breed exclusieve leverancier van indoor en outdoor strength and conditioning materiaal/ inrichtingen.

De cursus zal afgewisseld worden met enkele lezingen die aansluiten op functioneel trainen en (mental)health.

 

Door deze mooie mix van specialisten is dit een waardevolle training waarbij je bekend wordt gemaakt met onze Deploymentbox, de basis aanleert van strength and conditioning en boksen. En praktische tips krijgt tijdens de lezingen.

Over M.E.G.A. sport equipment

Over M.E.G.A. sport equipment

Lees hier meer over ons

Over Eleiko

Over Eleiko

Lees hier meer over ons

Over WeLift

Over WeLift

Lees hier meer over ons

what to bring, what to wear

Deelname is in sporttenue. Dit mag een eigen tenue zijn of defensie verstrekt.

Aanvullend verzoeken wij het volgende mee te nemen.

 

Sporttas met daarin:

 • Warme sweater
 • Regenjas of Goretex
 • Sportschoenen (mogen vast aan)
 • Handdoek
 • Bidon of veldfles
 • Pen en notitieblok
 • Extra setje sportkleding

Ruimte in de tas voor een toffe goodybag 😎🤩

Verblijf, reiskosten, voeding en deelname

 

Mocht je als deelnemer willen overnachten dan kun je nadat je de bevestiging van deelname hebt ontvangen zelfstandig een kamer aanvragen. De bevestiging van deelname zal enkele weken voorafgaand aan de cursus worden medegedeeld per mail.

Reiskosten en voeding vergoeding valt onder het beleid van de Kon. Marine en kan aangevraagd worden via een dienstreis indien van toepassing. Tijdens de cursus zijn er in de koffiepauzes hete en koude dranken aanwezig. De tweede dag zal er afsluitend voor een gezonde hap worden gezorgd.

Deelname dient overlegd te worden met leidinggevende.

Count me in

 

 

Deploymentbox 10ft

In action

De DeploymentBox wordt door diverse landen en eenheden ingezet in missie en trainingsgebieden. Check out deze video van de Koninklijke Landmacht in Litouwen!

 

Meer weten over de DeploymentBox?

Count me in

 

 

Vragen?

Stuur een mail naar info@mega-se.com of vul het contact formulier in.
We hopen je snel te zien!

With respect
Honor
And gratitude

Thank you for your service!
May our equipment keep you strong

Team M.E.G.A. sport equipment